LES MENTIRES DEL PP DE SILLA (III): EL RECOLZAMENT ALS AGRICULTORS

Per Salva Mestre, regidor de Transparència, Comunitat i Participació de l’Ajuntament de Silla

L’Ajuntament de Silla ha estat oferint un servei de tramitació de les ajudes a l’agricultura fins l’any passat. Sobre esta qüestió afirma el PP de Silla al “El Punt de Silla” del 2 de juliol del 2016, que l’actual govern local “eliminan el servicio de tramitación de las ayudas a los agricultores; desde 1998, 350 agricultores tramitaban sus ayudas a la agricultura a través del Ayuntamiento. Este año han eliminado este servicio”. En este cas, el PP de Silla no mentix. Açò és correcte, però està dit de forma que parega una cosa molt però que molt grossa i molt dolenta. Però si entrem un poquet en detalls (no massa, sols un poquet) aleshores la cosa adquirix la seua serena i vertadera dimensió.

Resulta que l’Ajuntament de Silla tenia un funcionari ocupat en gestionar estes ajudes als agricultors del poble (este funcionari és el secretari del Consell Agrari) quan en realitat era un servici que s’estava prestant de forma il·legal perquè la legislació vigent diu clarament que l’Ajuntament no és competent per a fer esta gestió. Aleshores, per complir amb la legalitat, s’ha decidit deixar de prestar el servici, cosa que, a més a més, allibera de faena a un funcionari de forma que l’Ajuntament pot optimitzar eixe temps funcionaral utilitzant-lo en altra àrea. Però que ningú s’escarote perquè els agricultors ho seguixen tenint molt fàcil per gestionar-se les ajudes ja que tenen 3 opcions: 1, a aquells que estiguen afiliats a un sindicat agrari els ho pot fer gratuïtament el seu sindicat al mateix edifici de la cambra agrària on atenia el secretari del Consell Agrari; 2, aquells que no estiguen afiliats a cap sindicat poden contractar els servicis d’un dels sindicats pagant una quantitat irrisòria (entre 10 i 20 euros) per a la gestió d’ajudes per valor de centenars o milers d’euros, i també la Cooperativa Agrícola que està en el Parc Alteró ha estat prestant el servici per 10 euros; i 3, aquells que ni estiguen afiliats a cap sindicat ni vullguen gastar-se 10 euros poden desplaçar-se personalment a Catarroja on està l’oficina en la qual es tramiten les ajudes i fer-ho ells directament.

És prou evident que si la competència fora pròpia de l’Ajuntament no s’hauria deixat de prestar el servici de recolzament als agricultors per demanar les ajudes. També és evident que les molèsties pel canvi són mínimes (i l’any que ve ja tot el món ho tindrà clar i se convertirà fàcilment en la nova rutina). I, per tant, també és evident que el PP de Silla, subratllant maliciosament este fet, el que intenta és ser insidiós i denigrar esta decisió que realment és la més sensata i la més raonable.